Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία;

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία αποτελεί τον τομέα της φυσικοθεραπείας που ασχολείται με τη θεραπευτική αποκατάσταση των αναπνευστικών παθήσεων. Πρόκειται για έναν ευρύ όρo που περιλαμβάνει τεχνικές και στρατηγικές, οι οποίες αποβλέπουν στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται, εξαιτίας των αναπνευστικών παθήσεων.

Θεραπευτική αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων με Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

  • Καθορισμός και υλοποίηση εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων
  • Ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση

Οι μέθοδοι και τα αποτελέσματα της Θεραπευτικής Αποκατάστασης με Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Το βασικότερο σημείο για την Osteoanaplasis, προτού διενεργηθεί η Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία, έγκειται στον εντοπισμό και στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση της γενεσιουργού αιτίας που οδήγησε στην εμφάνιση των αναπνευστικών παθήσεων, μέσω της λήψης ενδελεχούς ατομικού ιστορικού, της διενέργειας κλινικής αξιολόγησης και της διεξαγωγής εξειδικευμένων εξετάσεων μοριακού ελέγχου.

Πέρα από τον καθορισμό και την υλοποίηση των σωστών θεραπευτικών πρωτοκόλλων, ο θεράπων φυσικοθεραπευτής αποβλέπει και στην ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, ούτως ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα στον ελάχιστο χρόνο.

Στην Osteoanaplasis η Αναπνευστική φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή. Πρόκειται για εξατομικευμένα και επιταχυνόμενα προγράμματα συνεδριών ενδυνάμωσης, όπου γίνονται πλήξεις στις βάσεις των πνευμόνων και ο ασθενής επανεκπαιδεύεται, με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή, στη διαφραγματική αναπνοή.


Η εφαρμογή της Αναπνευστικής φυσικοθεραπείας στοχεύει στη διατήρηση και βελτίωση της ικανότητας άσκησης, στη διατήρηση και βελτίωση της ισχύος των αναπνευστικών μυών, στον έλεγχo και στη μείωση της δύσπνοιας και του έργoυ της αναπνοής, μέσα από θέσεις ανακούφισης και χαλάρωσης.


Επιπλέον, μέσω της επανεκπαίδευσης της διαφραγματικής αναπνοής, επιτυγχάνεται η κινητoποίηση και υπoβοήθηση της απόχρεμψης των πνευμονικών εκκρίσεων, και ο καλύτερος έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας,


Μάλιστα, διορθώνονται εσφαλμένες στάσεις που εμποδίζουν την καλή λειτουργία της αναπνοής και εξασφαλίζεται η υποστήριξη, κατά τον απογαλακτισμό, από το μηχανικό αερισμό και τη διαχείριση του μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού (αναπνευστήρας). Τέλος, βελτιώνονται οι καθημερινές δραστηριότητες και ενισχύεται η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Σε επόμενο στάδιο σε περίπτωση που, βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, εντοπιστούν ελλείψεις σε κυτταρικό και ορμονικό επίπεδο, εκπονείται από την Osteoanaplasis και τους Ιατρούς συνεργάτες της ένα εξατομικευμένο και στοχευμένο πλάνο παρακολούθησης και θεραπείας, που στοχεύει στην αποκατάσταση οποιασδήποτε έλλειψης ορμονών, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων αλλά και των διαταραχών σε κυτταρικό επίπεδο, καθώς και στη διακοπή της συστηματικής λήψης γλυκοκορτικοειδών και κορτικοστεροειδών με αντικατάσταση τους με φυσικές θεραπείες. Τα θεραπευτικά αυτά πρωτόκολλα είναι πλήρως εξατομικευμένα, για την επίτευξη της μέγιστης ασφάλειας.

Με τις μεθόδους αυτές, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η καλή υγεία, συνεπικουρικά επιτυγχάνεται η σταδιακή θεραπευτική αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας που παρέχει η Osteoanaplasis. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο