Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία;

Η Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία ασχολείται τόσο με την πρόληψη όσο και με την αποκατάσταση Μυοσκελετικών Παθήσεων και Κακώσεων. Με τον όρο Μυοσκελετικές Κακώσεις αναφερόμαστε σε λύση της συνέχειας των ιστών που έχουν προκύψει έπειτα από κάποιο τραυματισμό (κατάγματα οστών, θλάσεις και ρήξη μυών, ρήξη συνδέσμων, ρήξη μηνίσκου, κατάγματα της σπονδυλικής στήλης κ.ά.).

Πρόληψη και Θεραπευτική Αποκατάσταση Μυοσκελετικών Παθήσεων και Κακώσεων με Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία

  • Λεπτομερειακή ανίχνευση των αιτιών του προβλήματος με κλινική αξιολόγηση
  • Καθορισμό και υλοποίηση εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων
  • Ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση
  • Συνεχή εκπαίδευση του ασθενούς για τις μεθόδους πρόληψης


Ως Μυοσκελετική Πάθηση ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία κάποιο μέρος του μυοσκελετικού συστήματος δυσλειτουργεί, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα συγκεκριμένο τραυματικό συμβάν. Η δυσλειτουργία αυτή μπορεί να προκαλείται από υπέρχρηση, όταν δηλαδή το σώμα μας αναγκάζεται να υπερλειτουργήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (τενοντίτιδα, τενοντοπάθεια, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σύνδρομο θωρακικής εξόδου, αρθρίτιδα, αυχεναλγία, οσφυαλγία κ.ά.) ή/και από κάποια νόσο (ρευματοειδής αρθρίτιδα, μυϊκή ατροφία, κ.ά).

Θεραπευτική Αποκατάσταση

Ένα βασικό σημείο για την Osteoanaplasis αποτελεί η λεπτομερειακή ανίχνευση και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση της γενεσιουργού αιτίας που οδήγησε στην εμφάνιση του οποιουδήποτε προβλήματος.
Προκειμένου να επιτευχθούν όλα αυτά, λαμβάνεται από τον ασθενή ένα ενδελεχές Ατομικό Ιστορικό και διενεργείται κλινική αξιολόγηση. Βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου.

Η Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία στην Osteoanaplasis εφαρμόζεται από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή. Πρόκειται για εξατομικευμένες και επιταχυνόμενες συνεδρίες, οι οποίες χρησιμεύουν τόσο στην πρόληψη τραυματισμών του Μυοσκελετικού συστήματος, μέσω σωστής αξιολόγησης και ενδυνάμωσης αυτού, όσο και στην αντιμετώπιση τους.

Οι στόχοι, εν γένει, που τίθενται από το θεράποντα αφορούν δύο βασικούς άξονες. Αφενός τον καθορισμό και την υλοποίηση των σωστών θεραπευτικών πρωτοκόλλων και αφετέρου την ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, έτσι ώστε αυτός να μειώνεται δραματικά.

Σε επόμενο στάδιο, αν εντοπιστούν ελλείψεις, στον ανθρώπινο οργανισμό, σε κυτταρικό και ορμονικό επίπεδο, εκπονείται από την Osteoanaplasis και τους Ιατρούς συνεργάτες της ένα εξατομικευμένο και στοχευμένο πλάνο παρακολούθησης και θεραπείας, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε έλλειψης ορμονών, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων αλλά και των διαταραχών σε κυτταρικό επίπεδο, καθώς και στη διακοπή της συστηματικής λήψης γλυκοκορτικοειδών και κορτικοστεροειδών με αντικατάσταση τους με φυσικές θεραπείες.

Τα θεραπευτικά αυτά πρωτόκολλα είναι πλήρως εξατομικευμένα, με σκοπό την εγγύηση ασφάλειας και την επίτευξη του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος στον ελάχιστο χρόνο.

Σε επόμενο στάδιο σε περίπτωση που, βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, εντοπιστούν ελλείψεις σε κυτταρικό και ορμονικό επίπεδο, εκπονείται από την Osteoanaplasis και τους Ιατρούς συνεργάτες της ένα εξατομικευμένο και στοχευμένο πλάνο παρακολούθησης και θεραπείας, που στοχεύει στην αποκατάσταση οποιασδήποτε έλλειψης ορμονών, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων αλλά και των διαταραχών σε κυτταρικό επίπεδο, καθώς και στη διακοπή της συστηματικής λήψης γλυκοκορτικοειδών και κορτικοστεροειδών με αντικατάσταση τους με φυσικές θεραπείες. Τα θεραπευτικά αυτά πρωτόκολλα είναι πλήρως εξατομικευμένα, για την επίτευξη της μέγιστης ασφάλειας.

Με τις μεθόδους αυτές, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η καλή υγεία, συνεπικουρικά επιτυγχάνεται η σταδιακή θεραπευτική αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας που παρέχει η Osteoanaplasis. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο