Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι η συνηθέστερη περιφερική νευροπάθεια του άνω άκρου και προκαλείται από τη συμπίεση του μέσου νεύρου στο καρπιαίο τούνελ στον καρπό. Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα έχει ως αποτέλεσμα αισθητηριακές και κινητικές διαταραχές στην κατανομή του μέσου νεύρου στο χέρι. Πρόκειται για μία διαταραχή που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει αναπηρία και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ενδέχεται να επιφέρει μόνιμη βλάβη στο μέσο νεύρο, γεγονός που φέρει ως αποτέλεσμα την απώλεια της λειτουργίας του χεριού.

Θεραπευτική Αντιμετώπιση του Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα με:

  • Καθορισμό και υλοποίηση εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων
  • Ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση
  • Συνεχή εκπαίδευση του ασθενούς για τις μεθόδους πρόληψης

Επιδημιολογία

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε. Οι γυναίκες έχουν τριπλάσια πιθανότητα να νοσήσουν σε σχέση με τους άνδρες. Παρουσιάζεται συχνότερα στην καυκάσια φυλή και μεταξύ των ηλικιών 45-60 ετών (10% των περιπτώσεων αφορά ηλικίες κάτω των 30 ετών).

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • νυκτερινό άλγος
  • αίσθημα καύσου
  • μούδιασμα και παραισθησίες στην παλαμιαία πλευρά των τριών πρώτων δακτύλων και στο πλευρικό μισό του δακτύλου δακτυλίου
  • αδυναμία
  • σε σοβαρές περιπτώσεις, ατροφία των μυών του θέναρος: βραχύς καμπτήρας του αντίχειρα, αντιθετικός του αντίχειρα, βραχύς απαγωγός του αντίχειρα

Αιτίες

Η αιτιολογία μπορεί να χωριστεί σε τρεις κατηγορίες:

Παράγοντες κινδύνου

Στους παράγοντες κινδύνου για το σύνδρομο περιλαμβάνονται:

Το βασικότερο σημείο για την Osteoanaplasis έγκειται στον εντοπισμό και εξατομικευμένη αντιμετώπιση της γενεσιουργού αιτίας που οδήγησε στην εμφάνιση του οποιουδήποτε προβλήματος, με ανάλογες στοχευμένες θεραπείες.

Αρχικά, λοιπόν, λαμβάνεται από τον ασθενή ένα ενδελεχές Ατομικό Ιστορικό και διενεργείται κλινική αξιολόγηση. Βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Στόχος ακόμη είναι η πρόληψη και η εκπαίδευση του ασθενούς που περιλαμβάνει:

Θεραπευτική Αποκατάσταση

Η θεραπευτική αποκατάσταση του αυχενικού συνδρόμου περιλαμβάνει:

Η φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται στην Osteoanaplasis από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, βάσει πρόσφατων θεραπευτικών πρωτοκόλλων και με πλήρη εξατομίκευση, με σκοπό τη μέγιστη ασφάλεια και την επίτευξη του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος στον ελάχιστο χρόνο.
Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή, την εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση και την αποκατάσταση, οι ασθενείς οδηγούνται στο «ευ ζην» βελτιώνοντας την καθημερινότητα τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο