Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Manual Therapy

Τι είναι οι τεχνικές κινητοποίησης αρθρώσεων;

Οι Τεχνικές Κινητοποίησης των Αρθρώσεων, γνωστές και ως Manual Therapy, εφαρμόζονται για την κινητοποίηση των αρθρώσεων, των μυών, των τενόντων και του νευρικού ιστού. Κατ’ ουσίαν, οι Τεχνικές Κινητοποίησης των Αρθρώσεων αποτελούν την εξειδικευμένη εφαρμογή εξωτερικής δύναμης του θεραπευτή, μέσω χειρισμών κινητοποίησης – joint play, η οποία στοχεύει στην εξάλειψη της αιτίας που προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα.

Κινητοποίηση των αρθρώσεων, των μυών, των τενόντων και του νευρικού ιστού με Ειδικές Τεχνικές Κινητοποίησης Αρθρώσεων

Καθορισμός και υλοποίηση εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων
Ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση
Συνεχής εκπαίδευση του ασθενούς για τις μεθόδους πρόληψης

Με τη χρήση του joint play, ουσιαστικά μπορούμε να καταπολεμήσουμε πόνους στη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά παράγοντες, όπως είναι η δυσκαμψία και το μειωμένο εύρος κίνησης των αρθρώσεων του σώματός μας. Οι τεχνικές χρησιμοποιούνται, ακόμη, όταν έχει προκύψει ένας τραυματισμός, μία χειρουργική επέμβαση ή κάποια επώδυνη κατάσταση, όπως η οσφυαλγία (πόνος στη μέση).

Οι μέθοδοι και μηχανισμοί για την ανάπλαση των οστών

Το βασικότερο σημείο για την Osteoanaplasis έγκειται στον εντοπισμό και εξατομικευμένη αντιμετώπιση της γενεσιουργού αιτίας που οδήγησε στην εμφάνιση του οποιουδήποτε προβλήματος, με ανάλογες στοχευμένες θεραπείες.

Αρχικά, λοιπόν, λαμβάνεται από τον ασθενή ένα ενδελεχές Ατομικό Ιστορικό και διενεργείται κλινική αξιολόγηση,Βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.


Οι μέθοδοι και τα αποτελέσματα της Θεραπευτικής αποκατάστασης με ειδικές τεχνικές κινητοποίησης αρθρώσεων

Οι Τεχνικές Κινητοποίησης Αρθρώσεων (Manual Therapy) εφαρμόζονται στην Osteoanaplasis από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, βάσει θεραπευτικών πρωτοκόλλων, που προκύπτουν με γνώμονα τα διαγνωστικά ευρήματα και με πλήρη εξατομίκευση, με σκοπό τη μέγιστη ασφάλεια και την επίτευξη του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος στον ελάχιστο χρόνο.

Έτσι, παρέχονται εξατομικευμένα και επιταχυνόμενα προγράμματα συνεδριών, κατά τα οποία ο ασθενής καθοδηγείται από το φυσικοθεραπευτή, με σκοπό τη μείωση του πόνου και του μυϊκού σπασμού, την αύξηση της τροχιάς κίνησης και τη βελτίωση της ποιότητας της, ούτως ώστε να επανέλθει το μυοσκελετικό σύστημα στη φυσιολογική κινητικότητά του.

 

Manual Therapy
Μετάβαση στο περιεχόμενο