Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Αθλητική Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Αθλητική Φυσικοθεραπεία;

Η αθλητική φυσικοθεραπεία έχει ως στόχο την πλήρη αποκατάσταση του αθλητή μετά από τραυματισμό ή κάποια χειρουργική επέμβαση, την προφύλαξη του από περαιτέρω επιπλοκές, καθώς και την ασφαλή επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, είτε σε επίπεδο αθλητισμού, είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Πλήρης αποκατάσταση και προφύλαξη της υγείας των οστών των αθλητών με Αθλητική Φυσικοθεραπεία

  • Καθορισμός και υλοποίηση εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων
  • Ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση
  • Συνεχής επανεκπαίδευση του αθλητή


Ακόμη, η φυσικοθεραπεία στον αθλητισμό κατέχει σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αποτελεσματική στην πρόληψη τραυματισμών μέσω της εκπαίδευσης του αθλητή και βελτιώνει την απόδοση του αθλητή.
Στον αθλητισμό, λόγω της επιβάρυνσης του κάθε αθλήματος και την συστηματική προπόνηση, το σώμα των αθλητών καταπονείται και δημιουργούνται τραυματισμοί. Αρκετά συχνές είναι οι αθλητικές κακώσεις (Θλάσεις, Τενοντίτιδες, Συνδεσμικές Κακώσεις κ.α.), οι οποίες περιορίζουν την μέγιστη απόδοση του σώματος που απαιτείται στην καθημερινότητα του αθλητή.

Οι μέθοδοι για τη Θεραπευτική Αποκατάσταση

Ένα βασικό σημείο για την Osteoanaplasis αποτελεί η λεπτομερειακή ανίχνευση και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση της γενεσιουργού αιτίας που οδήγησε στην εμφάνιση του οποιουδήποτε προβλήματος.
Προκειμένου να επιτευχθούν όλα αυτά, λαμβάνεται από τον ασθενή ένα ενδελεχές Ατομικό Ιστορικό και διενεργείται κλινική αξιολόγηση. Βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου.

Στην Osteoanaplasis, εφαρμόζεται από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, η Αθλητική φυσικοθεραπεία, βάσει των πρόσφατων θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Πρόκειται για επιταχυνόμενες συνεδρίες, οι οποίες εστιάζουν εστιάζουμε στις αδυναμίες του αθλητή, στα ευάλωτα σημεία του και στο σημείο του τραυματισμού. Εκπονείται, λοιπόν, ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων από το Φυσικοθεραπευτή, με γνώμονα την κατάσταση του αθλητή, την αθλητική του δραστηριότητα, την εμβιομηχανική του αθλήματος και τις αγωνιστικές απαιτήσεις του.

Σε επόμενο στάδιο, αν εντοπιστούν ελλείψεις, στον ανθρώπινο οργανισμό, σε κυτταρικό και ορμονικό επίπεδο, εκπονείται από την Osteoanaplasis και τους Ιατρούς συνεργάτες της ένα εξατομικευμένο και στοχευμένο πλάνο παρακολούθησης και θεραπείας, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε έλλειψης ορμονών, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων αλλά και των διαταραχών σε κυτταρικό επίπεδο, καθώς και στη διακοπή της συστηματικής λήψης γλυκοκορτικοειδών και κορτικοστεροειδών με αντικατάσταση τους με φυσικές θεραπείες. 

Τα θεραπευτικά αυτά πρωτόκολλα είναι πλήρως εξατομικευμένα, με σκοπό την εγγύηση ασφάλειας και την επίτευξη του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος στον ελάχιστο χρόνο. 

Οι στόχοι, εν γένει, που τίθενται από το θεράποντα φυσικοθεραπευτή αφορούν δύο βασικούς άξονες. Αφενός τον καθορισμό και την υλοποίηση των σωστών θεραπευτικών πρωτοκόλλων και αφετέρου την ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, έτσι ώστε αυτός να μειώνεται δραματικά. Ο αθλητής, με τον οποίο εργαζόμαστε από κοινού, ενημερώνεται διαρκώς για την πορεία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται και για τα βήματα που βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση.

Με τις μεθόδους αυτές, μέσω των οποίων κατοχυρώνεται η καλή υγεία, μπορούν να ενισχυθούν τα αποτελέσματα και οφέλη που παρέχονται στον εκάστοτε αθλητή από την Αθλητική Φυσικοθεραπεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας που παρέχει η Osteoanaplasis. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο