Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Νευρολογική Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Nευρολογική Φυσικοθεραπεία;

Η νευρολογική φυσικοθεραπεία ασχολείται με την εφαρμογή φυσικοθεραπευτικών τεχνικών, έπειτα από διαγνωσμένη πάθηση ή τραυματισμό που εντοπίζεται στο κεντρικό ή περιφερικό νευρικό σύστημα.

Θεραπευτική Αποκατάσταση της υγείας των οστών με Νευρολογική Φυσικοθεραπεία

  • Καθορισμός και υλοποίηση εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων
  • Ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση


Οι μέθοδοι και τα αποτελέσματα της Θεραπευτικής Αποκατάστασης με Νευρολογική Φυσικοθεραπεία
Το βασικότερο σημείο για την Osteoanaplasis, προτού διενεργηθεί η Νευρολογική Φυσικοθεραπεία, είναι ο εντοπισμός και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση της γενεσιουργού αιτίας που προκάλεσε το οποιοδήποτε πρόβλημα, μέσω της λήψης ενδελεχούς ατομικού ιστορικού και της διενέργειας κλινικής αξιολόγησης.

Κατόπιν, εφαρμόζεται στην Osteoanaplasis η Νευρολογική φυσικοθεραπεία από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, βάσει θεραπευτικών πρωτοκόλλων που έχουν διαμορφωθεί εξατομικευμένα, ανάλογα με τα διαγνωστικά ευρήματα, με σκοπό την απόλυτη ασφάλεια και την επίτευξη του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος στον ελάχιστο χρόνο.

Πρόκειται για εξατομικευμένες και επιταχυνόμενες συνεδρίες, οι οποίες βασίζονται σε διατάσεις που βοηθούν στην αναχαίτιση της σπαστικότητας. Επιπλέον, ο φυσικοθεραπευτής εφαρμόζει PNF για μυϊκή ενδυνάμωση.

Ο ασθενής, επιπλέον, επανεκπαιδεύεται από το φυσικοθεραπευτή ως προς την Ιδιοδεκτικότητα και τη Βάδιση, καθοδηγείται ανάλογα με στόχο την ορθή στάση του σώματος και τη σωστή κίνηση του.

Έτσι, επιτυγχάνεται η Αντιμετώπιση της Σπαστικότητας και της Μυϊκής Ατροφίας, η άρτια κίνηση των αρθρώσεων, η ορθή λειτουργία του Αναπνευστικού Συστήματος, καθώς και η επαναφορά της Λειτουργικότητας, της Αυτοεξυπηρέτησης, της Ανεξαρτησίας και της Αυτοεκτίμησης του ασθενούς.

Σε επόμενο στάδιο, αν, βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, εντοπιστούν ελλείψεις σε κυτταρικό και ορμονικό επίπεδο, εκπονείται από την Osteoanaplasis και τους Ιατρούς συνεργάτες της ένα εξατομικευμένο πλάνο παρακολούθησης και θεραπείας, που στοχεύει στην αποκατάσταση οποιασδήποτε έλλειψης ορμονών, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων αλλά και των διαταραχών σε κυτταρικό επίπεδο, καθώς και στη διακοπή της συστηματικής λήψης γλυκοκορτικοειδών και κορτικοστεροειδών με αντικατάσταση τους με φυσικές θεραπείες. Με τη βοήθεια των θεραπευτικών αυτών σχημάτων, ευνοούνται οι μηχανισμοί ανάπλασης των οστών.

Με τις μεθόδους αυτές, εξασφαλίζεται η καλή υγεία, έπειτα από διαγνωσμένη πάθηση ή τραυματισμό που εντοπίζεται στο κεντρικό ή περιφερικό νευρικό σύστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας που παρέχει η Osteoanaplasis. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο