Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Προγεννητική - Μεταγεννητική Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η προγεννητική-μεταγεννητική φυσικοθεραπεία;

Η φροντίδα της εγκυμοσύνης αποτελείται από την προγεννητική χρονική φάση (πριν από τη γέννηση) και τη μεταγεννητική (μετά τη γέννηση) και περιλαμβάνει θεραπείες για τη διασφάλιση υγιούς εγκυμοσύνης, τοκετού και λοχείας.

Θεραπείες για τη διασφάλιση υγιούς εγκυμοσύνης, τοκετού και λοχείας με Προγεννητική-Μεταγεννητική Φυσικοθεραπεία

  • Καθορισμός και υλοποίηση εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων
  • Ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση
  • Οι μέθοδοι και στόχοι για την επιτυχή έκβαση της Θεραπευτικής Αποκατάστασης με Προγεννητική-Μεταγεννητική Φυσικοθεραπεία


Οι στόχοι που τίθενται από το θεράποντα φυσικοθεραπευτή αφορούν δύο βασικούς άξονες. Αφενός τον καθορισμό και την υλοποίηση των σωστών θεραπευτικών πρωτοκόλλων και αφετέρου την ορθή διαχείριση του χρόνου θεραπείας, έτσι ώστε αυτός να μειώνεται δραματικά.

Το πιο βασικό σημείο, λοιπόν, για την Osteoanaplasis είναι η εξατομικευμένη θεραπευτική αποκατάσταση της υγείας της γυναίκας από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή και μαία, μέσω συγκεκριμένων και καθορισμένων μεθόδων. Έτσι, λαμβάνεται ένα ενδελεχές ατομικό ιστορικό και διενεργείται κλινική αξιολόγηση.

Σε επόμενο στάδιο, εφαρμόζεται η προγεννητική-μεταγεννητική φυσικοθεραπεία. Πρόκειται για εξατομικευμένες και επιταχυνόμενες συνεδρίες με θεραπευτικά πρωτόκολλα απολύτως ασφαλή που επιτυγχάνουν μέγιστα θεραπευτικά αποτελέσματα στον ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης.

Τα οφέλη της Θεραπευτικής Αποκατάστασης με Προγεννητική-Μεταγεννητική Φυσικοθεραπεία

Μέσω αυτών των μεθόδων, επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, για την πρόληψη της ακράτειας των ούρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό αλλά και για την επιτευξη ενός φυσικού τοκετού, καθώς και η αποκατάσταση της υγείας των μυών του πυελικού εδάφους, λόγω τραυματισμού αυτών κατά τον τοκετό.

Ακόμη, η ασθενής επανεκπαιδεύεται για τη σταθερότητα των μυών του πυελικού εδάφους, προλαμβάνοντας έτσι περιπτώσεις οσφυαλγίας και πυελικού πόνου κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

Συχνό φαινόμενο κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι και ο πόνος στον καρπό, γνωστό και ως σύνδρομο καρπίαιου σωλήνα, λόγω κατακράτησης υγρών που προκαλούν πρήξιμο και πίεση του μέσου νεύρου.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστούν πόνοι στις αρθρώσεις του ισχίου (ισχιαλγία), οσφυαλγία, τα γόνατα, στα πόδια, στη βουβωνική χώρα, στις γάμπες, ενώ πολύ συχνές είναι και οι κράμπες.

Επίπρόσθετα, η νέα μητέρα υποστηρίζεται σχετικά με μυικους σπασμούς, πόνους σε πλάτη, ώμους, μέση, τενοντίτιδες που μπορεί να εμφανίσει λόγω της καθημερινής φροντίδας του μωρού. Η υποστηρίξη περιλαμβάνει τόσο την ταχύτερη ανακούφιση από τον πόνο όσο και την εκπάιδευση για την αύξηση της λειτουργικότητας και την πρόληψη νέων τραυματισμών.

Επίσης, μέσω της Προγεννητικής-Μεταγεννητικής Φυσικοθεραπείας, ενδυναμώνεται ο Ορθός Κοιλιακός, καθώς μειώνεται η διάσταση αυτού, περιορίζεται αισθητά ο πόνος, βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ισορροπία και αυξάνεται η λειτουργικότητα. Έτσι, παρέχεται στο άτομο η δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και ανεξαρτησίας, βελτιώνεται η κοινωνικότητα, ενισχύεται η αυτοεκτίμηση, εντείνεται το αίσθημα της αισιοδοξίας και μειώνονται τα ποσοστά κατάθλιψης.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την ιδιαιτερότητα της κάθε γυναίκας, την εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση και την αποκατάσταση, οι γυναίκες τόσο προγεννητικά όσο και μεταγεννητικά απολαμβάνουν την καθημερινότητα τους και ενισχύουν την ψυχολογία τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας που παρέχει η Osteoanaplasis. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο