Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

7 Συμβουλές σχετικά με την αρθρίτιδα τον χειμώνα

Οι μεταβολές του καιρού σχετίζονται με την παρουσία αισθητών αλλαγών στις αρθρώσεις ατόμων που πάσχουν από Οστεοαρθρίτιδα και Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Μελέτες καταδεικνύουν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες, η βροχόπτωση και η μειωμένη βαρομετρική πίεση εντείνουν τον πόνο των αρθρώσεων.
Όταν η εξωτερική θερμοκρασία φθίνει κατακόρυφα, αιφνιδίως επέρχεται η πτώση της βαρομετρικής πίεσης, με τελικό επακόλουθο το πρήξιμο των αρθρώσεων. Ο πόνος στις αρθρώσεις καθίσταται εμφανέστερος για όσους παρουσιάζουν Αρθρίτιδα.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ενίοτε οι πάσχοντες από Αρθρίτιδα αντιλαμβάνονται τις μεταβολές του καιρού, εξαιτίας του αυξανόμενου πόνου στις αρθρώσεις τους.

Εάν εντάσσεστε στην κατηγορία των ατόμων που ταλαιπωρούνται οι αρθρώσεις τους το χειμώνα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, για να ανακουφιστείτε αποτελεσματικά.

  1. Η ζέστη αποτελεί το κλειδί για την ανακούφιση από τον πόνο των αρθρώσεων. Για το λόγο αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε θερμαινόμενο μαξιλάρι ή θερμαινόμενη κουβέρτα. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, ούτως ώστε να ενισχυθεί η κινητικότητα των αρθρώσεων σας.
  2. Να φροντίζετε να παραμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους. Εντούτοις, αν είναι απαραίτητο να εκτεθείτε σε εξωτερικούς χώρους, να ντύνεστε με ζεστά ενδύματα, κατασκευασμένα από υλικά που στεγνώνουν γρήγορα, όπως το μαλλί.
  3. Μεριμνήστε για την κάλυψη των αρθρώσεων που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση αρθρίτιδας (π.χ. γόνατα, δάχτυλα). Εργαλεία συμπίεσης, όπως τα γάντια, οι κάλτσες και τα μανίκια βραχιόνων, αυξάνουν την κυκλοφορία. Έτσι, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ελάττωση του πόνου στις αρθρώσεις.
  4. Αποφύγετε να μεταφέρετε βαριά αντικείμενα
  5. Ελαχιστοποιήστε το ενδεχόμενο πρόκλησης πτώσεων. Να φοράτε κατάλληλα υποδήματα με πρόσφυση και να αποφεύγετε λείες επιφάνειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πτώση και τραυματισμό.
  6. Η άσκηση χαμηλής έντασης (π.χ. περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι) συνηγορεί στη βελτίωση της ευλυγισίας και συνδράμει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και της μυϊκής δύναμης. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό του πόνου στις αρθρώσεις.

Σε περίπτωση που δεν έχετε καταφέρει να ανακουφιστείτε με τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Osteoanaplasis, όπου θα λάβετε οδηγίες από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητα σας.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό

Σας ενδιαφέρουν...

Φυσικοθεραπεία κατ΄ οίκον ή φυσικοθεραπεία στο φυσικοθεραπευτήριο;

Η εξειδικευμένη ομάδα της “Osteoanaplasis”, εκτελεί κατόπιν πολυετούς εμπειρίας και με μέγιστη ασφάλεια, πολυάριθμες εξειδικευμένες τεχνικές φυσικοθεραπείας κατ΄ οίκον επιτυγχάνοντας τον ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης, με τον πλέον σύγχρονο φορητό εξοπλισμό, στην ασφάλεια του χώρου του ασθενή.

Ζεστό ή κρύο επίθεμα;

Τα ζεστά και τα κρύα επιθέματα είναι τα πιο διαδεδομένα μη φαρμακευτικά μέσα για να αντιμετωπιστούν οι μυοσκελετικές ενοχλήσεις και οι τραυματισμοί. Αλλά πότε χρησιμοποιούμε ζεστό και πότε κρύο επίθεμα;

Μετάβαση στο περιεχόμενο