Οι δυσάρεστες συνέπειες που επιφέρουν στην υγεία μας τα βαρέα μέταλλα καθορίζονται από τις πραγματικές συγκεντρώσεις αυτών στα όργανα «στόχους». Σε οποιοδήποτε ιστό ή όργανο, όταν η συγκέντρωση των βαρέων μετάλλων υπερβεί το φυσιολογικό, επέρχεται ως τελικό επακόλουθο η τοξικότητα.
Ο ανθρώπινος οργανισμός υφίσταται σπανιότερα οξεία δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα. Η χρόνια έκθεση του οργανισμού σε τοξικά βαρέα μέταλλα μπορεί να προκαλέσει την αύξηση αυτών στο ανθρώπινο σώμα, γεγονός που έχει συσχετισθεί με την εκδήλωση μίας σωρείας χρόνιων παθήσεων.
Μέσω του Πλήρους Ελέγχου των Ούρων για Βαρέα Μέταλλα, Μικροθρεπτικά και Ιχνοστοιχεία, μπορούν να αναλυθούν πλήρως τα τοξικά και τα δυνητικά τοξικά Βαρέα Μέταλλα που αποβάλλονται διά μέσου των ούρων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται ο έλεγχος των επιπέδων των Μικροθρεπτικών και των Ιχνοστοιχείων στο ανθρώπινο σώμα.
Με τη βοήθεια του Ελέγχου των Ούρων για Βαρέα Μέταλλα, μπορούν να επιτευχθούν τα εξής:
- Ανιχνεύονται με ακρίβεια τα αίτια παθολογικών καταστάσεων, όπως η μείωση της οστικής πυκνότητας (Οστεοπόρωση / Οστεοπενία), οι Νευροεκφυλιστικές ασθένειες (Parkinson, Alzheimer), οι Χρόνιες Φλεγμονές και οι Διατροφικές ελλείψεις.
- Διερευνάται η ενδεχόμενη έκθεση του οργανισμού σε τοξικές ουσίες (επαγγελματική ή περιβαλλοντική έκθεση)
- Προσδιορίζεται και εκτιμάται η θεραπεία απομάκρυνσης των βαρέων μετάλλων (λόγου χάρη με χηλικούς παράγοντες)
Ο Έλεγχος των Ούρων για Μικροστοιχεία και Ιχνοστοιχεία συμβάλλει στα κάτωθι:
- Αξιολογείται η διατροφική κατάσταση κάποιου, καθώς και οι ασθένειες που σχετίζονται με τη θρέψη
- Εκτιμάται ο βαθμός αποτελεσματικότητας των διατροφικών συμπληρωμάτων που λαμβάνονται από κάποιο άτομο.
- Καθίσταται εφικτός ο έλεγχος της απώλειας των θρεπτικών στοιχείων, κατά τη διάρκεια των θεραπειών απομάκρυνσης των Βαρέων Μετάλλων. Οι παράγοντες που χρησιμοποιούνται, με σκοπό να απομακρυνθούν τα βαρέα μέταλλα, μπορεί να συντείνουν στην ολοένα και αυξανόμενη απέκκριση των θρεπτικών στοιχείων, όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο και το μολυβδαίνιο.
- Διερευνάται η λειτουργία των νεφρών. Η απώλεια βασικών στοιχείων, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο, μπορεί να υποδηλώνουν μία πρώιμη ένδειξη δυσλειτουργίας των νεφρών.
- Προσδιορίζεται η οξεοβασική ισορροπία και το ισοζύγιο του νερού στον οργανισμό.
Στον Εκτενή Έλεγχο των Ούρων για Βαρέα Μέταλλα, Μικροθρεπτικά και Ιχνοστοιχεία, περιλαμβάνονται 40 διαφορετικά στοιχεία και μετρώνται τα επίπεδα της Κρεατινίνης. Στα στοιχεία αυτά συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:
- Αλουμίνιο
- Αντιμόνιο
- Άργυρος
- Αρσενικό
- Βάριο
- Βηρύλλιο
- Βισμούθιο
- Βολφράμιο
- Γάλλιο
- Γερμάνιο
- Ζιρκόνιο
- Θάλλιο
- Κάδμιο
- Καίσιο
- Κασσίτερος
- Λευκόχρυσος / Πλατίνα
- Μόλυβδος
- Νικέλιο
- Ουράνιο
- Παλλάδιο
- Τιτάνιο
- Υδράργυρος
- Ασβέστιο
- Βανάδιο
- Θείο
- Κάλιο
- Κοβάλτιο
- Λίθιο
- Μαγγάνιο
- Μαγνήσιο
- Μολυβδαίνιο
- Νάτριο
- Σελήνιο
- Σίδηρος
- Στρόντιο
- Φώσφορος
- Χαλκός
- Χλώριο
- Χρώμιο
- Ψευδάργυρος
Με γνώμονα τα διαγνωστικά ευρήματα που προκύπτουν από την εξέταση, το ενδελεχές Ατομικό Ιστορικό και την κλινική αξιολόγηση, εντοπίζεται η γενεσιουργός αιτία του εκάστοτε προβλήματος. Εν συνεχεία, εκπονείται από την Osteoanaplasis και τους Ιατρούς συνεργάτες της ένα εξατομικευμένο και στοχευμένο πλάνο παρακολούθησης και θεραπείας.
Σε συνεργασία με τον ασθενή, ο οποίος είναι συνεχώς ενήμερος για την πορεία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων που ακολουθούνται και για τα βήματα που συντελούν στη γρηγορότερη αποκατάσταση, εργαζόμαστε από κοινού για τη σωστή αποκατάσταση του.
Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Osteoanaplasis, όπου θα λάβετε οδηγίες από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητα σας.