Φυσικοθεραπεία στον χώρο σου!
Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Search
Search
Close this search box.

Είμαι άρρωστη/ος! Να γυμναστώ;

Πολλοί ασθενείς μας, εκφράζουν την απορία, για το αν μπορούν να γυμναστούν όταν είναι άρρωστοι. Αν αναρωτιέσαι και εσύ, διάβασε το παρακάτω άρθρο.

Ο  Δρ. Neil Schachter  ιατρικός διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Mount Sinai Medical Center, στη Νέα Υόρκη προτείνει τον «κανόνα του λαιμού», δηλαδή:

  1. Αν τα συμπτώματα σου παρουσιάζονται από τον λαιμό και πάνω, συνδέονται με το κοινό κρυολόγημα (πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα), δεν συνδέονται με δυσκολία στην αναπνοή και είναι ήπια, τότε μπορείς να ασκηθείς με μέτρια ή χαμηλή ένταση. Ενυδατώσου και μην ξεπερνάς τα όριά σου. Όταν αισθανθείς καλύτερα αύξησε σταδιακά την ένταση.
  2. Αν, όμως, τα συμπτώματα σου είναι από τον λαιμό και κάτω (έντονος βήχας, πόνοι στο σώμα και τις αρθρώσεις, πυρετός, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, γενικευμένη κόπωση), το καλύτερο είναι να ξεκουραστείς και να κάνεις ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα καθώς το σώμα σου το χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση άκου το σώμα σου και βοήθησέ το στην σκληρή εργασία του να ξεπεράσει την ασθένεια. Να αθλήσε πάντοτε με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους τραυματισμού και επιβάρυνσης της ανάρρωσης.

Και επειδή «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» όπως είπε και ο Ιπποκράτης, η άσκηση με μέτρο βοηθά να παραμείνουμε υγιής. Κατά τον  Δρ. Neil Schachter «Τριάντα λεπτά συστηματικής άσκησης, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενισχύουν την ανοσία. Ωστόσο, οι ενενηντάλεπτες προπονήσεις αυξημένης έντασης, τις οποίες πραγματοποιούν οι αθλητές υψηλού επιπέδου, είναι πιθανό να εξαντλήσουν τον οργανισμό ενός ερασιτέχνη αθλούμενου, χαλαρώνοντας τελικά τις άμυνές του». Ένταξε την άσκηση στη ζωή σου και μείνε υγιής!

Πριν την άσκηση συμβουλέψου εξατομικευμένα έναν πάροχο υγείας.

Για περισσότερες συμβουλές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Osteoanaplasis, όπου θα λάβετε οδηγίες από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητα σας.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό

Σας ενδιαφέρουν...

Συχνοί καλοκαιρινοί τραυματισμοί και τρόποι να τους αποφύγεις!

Συνήθως οι μυοσκελετικές παθήσεις που προκύπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να είναι αποτέλεσμα οξέων τραυματισμών ή ακόμα και λόγω συσσωρευμένης κόπωσης – προοδευτικής υπέρχρησης συγκεκριμένων δομών του σώματος.

Φυσικοθεραπεία κατ΄ οίκον ή φυσικοθεραπεία στο φυσικοθεραπευτήριο;

Η εξειδικευμένη ομάδα της “Osteoanaplasis”, εκτελεί κατόπιν πολυετούς εμπειρίας και με μέγιστη ασφάλεια, πολυάριθμες εξειδικευμένες τεχνικές φυσικοθεραπείας κατ΄ οίκον επιτυγχάνοντας τον ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης, με τον πλέον σύγχρονο φορητό εξοπλισμό, στην ασφάλεια του χώρου του ασθενή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο